Coronavirus – UPDATE 27/03 – E01/V01 geannuleerd

Op vrijdag 27 maart heeft de federale regering aangekondigd de maatregelen m.b.t. het nieuwe Coronavirus (Covid-19) te verlengen tot minstens 19 april, en mogelijk tot 3 mei.

Als gevolg daarvan kan minstens de helft van onze eerste zaterdagcursus niet doorgaan. We zien ons dan ook genoodzaakt om deze cursus volledig te annuleren. Wie zich inschreef wordt door onze zeilschoolcoördinator Herman gecontacteerd.

Hetzelfde geldt voor de praktijkopleiding A-brevet. De deelnemers zullen gecontacteerd worden door onze instructeur Dirk.


Op dinsdag 17 maart heeft de federale regering de maatregelen verder verscherpt: Alle niet-noodzakelijke verplaatsingen zijn verboden. Het is dus niet toegelaten om naar het Galgenweel te rijden om te komen zeilen. Je mag bijvoorbeeld ook niet naar een bos rijden om daar te gaan wandelen. Enkel in je nabije omgeving is individuele sportbeoefening of wandelen e.d. toegelaten.

We willen ook met onze sport geen katalysator zijn voor de verdere verspreiding van het virus. Kleedkamers, douches en andere infrastructuur waar onze sporters en families samenkomen blijven een risicohaard.

Het is m.a.w. verboden te zeilen voor iedereen op het Galgenweel.

Het bestuur heeft beslist om alle activiteiten op te schorten zo lang de maatregelen van kracht zijn. Het gaat voor onze club concreet om deze activiteiten:

 • Examen A-brevet (28/03)
 • Zeilschool terugkomdag (29/03)
 • onze Alle Klassen wedstrijd op 05/04
 • De eerste cursusreeks (E01-V01)

Aangezien de verspreiding van het virus nog in volle ontwikkeling is, en de piek op dit moment zeker nog niet bereikt is, is het voorlopig erg onzeker of vanaf mei de activiteiten opnieuw kunnen doorgaan. Het gaat dan in het bijzonder om:

 • De start van de Midweek Challenge op 06/05
 • Onze Leon Mertens Cup op 09/05 (al zeker zonder cursisten)
 • Praktijk examen A-brevet op 10/05
 • Onze tweede cursusreeks vanaf 16/05
 • Onze opendeurdag op 17/05

Meest recente communicatie WWSV:

Beste sporters, sympathisanten

Er heerst nogal wat onduidelijkheid rond watersport/brandingsporten en of deze nu wel of niet mogen doorgaan…
In onze taak als federatie hierover zo duidelijk en courant mogelijk te communiceren kregen wij onderstaande nieuwe maatregelen mee vanuit DE FEDERALE OVERHEID EN DE VLAAMSE WATERWEG

Het beoefenen van brandingsporten en watersporten zijn verboden. Dit verbod geldt op zee (binnen de Belgische territoriale wateren van de Noordzee) en op alle Belgische binnenwateren (dit is inclusief havens, spuikommen, kanalen, meren,…) Dit verbod geldt zowel privé als bedrijfsmatig, zowel individueel als in groep. Dit verbod is geldig tot minstens 5 april.
BLIJF BEWEGEN!! BLIJF BEWEGEN!

Ook zonder wind en water! Hou jullie daarbij wel aan onderstaande maatregelen:
👉Ga sporten ( maar dus geen watersport!) op individuele basis of met maximaal één (vaste) vriend of je partner.
👉Bewaar minstens 1,5 m afstand met anderen, #socialdistancing.
👉Blijf dicht bij je huis als je buiten gaat sporten.

👌Leuke tips voor thuis zonder wind en water? Gebruik op sociale media de #zonderwindenwater en tag @WWSVvzw – deel zo jouw workout tips met de wind en watersport wereld! #blijfbewegen #sportersbelevenmeer!

Fysieke activiteit en beweging boosten jouw weerstandsvermogen tegen infecties. Zo ben je beter beschermd tegen ongewenste indringers zoals het coronavirus. Eén voorwaarde: drijf je lichaam niet tot het uiterste! Lees hier meer!
 

Gelet op de verdere verspreiding van het Coronavirus en gelet op de richtlijnen van de Veiligheidsraad en de aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, waaronder de federatie arts, heeft WWSV beslist:

 • dat alle nationale wedstrijden geannuleerd worden tot 31 maart 2020, in navolging van de beslissing van Belgian Sailing, die gisterenavond werd genomen.  WWSV vraagt haar clubs om deze maatregel strikt toe te passen.
 • om alle WWSV en VTS opleidingen, bijscholingen en vergaderingen in Vlaanderen tot en met 3 april af te gelasten of uit te stellen.
 • ons te adviseren om alle activiteiten te annuleren tot en met 3 april, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn. We willen ook met onze sport geen katalysator zijn voor de verdere verspreiding van het virus. Alhoewel onze sport (in buitenlucht) een beperkt risico heeft op besmetting, blijven de kleedkamers, douches en andere infrastructuur waar onze sporters en families samenkomen een risicohaard. Cafetaria moeten sowieso gesloten zijn.